Van offer tot opgraving: meer informatie over hunebed D42-Westenesch-Noord (gemeente Emmen)

Auteur: Nynke Delsman

Veel was er tot voor kort niet te vertellen over hunebed D42-Westenesch-Noord. Een bron-zen mes op een storthoop, een ingang die ooit drie paar stenen lang zou zijn geweest en wat specificaties: circa 16,5 m lang, ongeveer 4,5 m breed, oorspronkelijk aantal zijstenen waar-schijnlijk 21, oorspronkelijk aantal dekstenen 10 (Van der Sanden 2012: 73). Over de datering en het gebruik van het hunebed was niets bekend. Het veelvormige en deels rijkversierde Trechterbekeraardewerk is zeer geschikt om meer over die aspecten te weten te komen. Maar is er dan aardewerk uit hunebed D42 beschikbaar? Ja!

Meer informatie zie het artikel uit Paleo-aktueel/2016: https://ugp.rug.nl/Paleo-aktueel/article/view/36091/33538

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer