Hunebedcentrum krijgt belangrijke collectie in bruikleen

Sipke van der Zee wordt gastconservator bij het Hunebedcentrum

Sipke van der Zee verzamelt al tientallen jaren memorabilia van hunebedden. Zijn collectie is de grootste van Nederland en zeer divers: van theelepeltjes tot handdoeken, van schilderijen tot boeken, van mokken tot ansichtkaarten en nog veel meer. Nog altijd speurt hij naar items die nog niet in de collectie zitten.

Tot op heden heeft het Hunebedcentrum dit soort objecten niet verzameld en eigenlijk is dat vreemd want ze vertegenwoordigen een historisch overzicht van hoe er gedacht wordt over hunebedden. Toen Sipke vertelde dat hij een plek zocht voor zijn collectie werden we bij het Hunebedcentrum direct enthousiast. Hoe vaak komt het nu voor dat je een unieke collectie kunt toevoegen aan de museumcollectie. Sipke heeft besloten om zijn collectie in bruikleen te geven aan het Hunebedcentrum. Er is een speciale zolder verbouwd tot museumdepot. Het Hunebedcentrum heeft wel een belangrijke eis gekoppeld aan de bruikleen en dat is dat Sipke gastconservator wordt en dat hij zijn eigen collectie gaat beheren en uitbreiden vanuit het Hunebedcentrum.

Ook is afgesproken dat er op regelmatige basis mini-exposities worden getoond met deelcollecties. Vanaf half februari treedt Sipke van der Zee in zijn nieuwe functie. Het Hunebedcentrum is blij met de nieuwe collectie en met Sipke als nieuwe collega.

De deelcollecties zullen worden ontsloten via het Hunebednieuwscafe en zijn te zien in vitrines in het Hunebedcentrum.

Mocht u nog spullen hebben waar hunebedden op zijn afgebeeld en u wilt er wel afstand van doen dan zouden wij het heel fijn vinden om dat in de collectie op te nemen. U kunt in dat geval contact opnemen met Sipke van der Zee (svdzee@hotmail.nl).

Sipke van der Zee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer