Het Groninger Instituut voor Archeologie en het Hunebedcentrum sluiten convenant

Al enige jaren werkt het Hunebedcentrum samen met het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Universiteit Groningen. De samenwerking bestond vooral uit het samen doen van projecten en een locatie zijn waar studenten onderzoek kunnen doen. Door intensivering van de samenwerking is besloten dit vast te leggen in een convenant. “Deze samenwerking versterkt de positie van het Hunebedcentrum, met name op onderzoeksgebied. Wij zijn een ontmoetingsplek voor kennis van deze belangrijke monumenten”, aldus voorzitter van het Hunebedcentrum Pepijn Vemer.

De samenwerking is gekoppeld aan de ontwikkeling van het Hunebedcentrum als kenniscentrum. Het Hunebedcentrum doet zelf geen onderzoek, maar vertaalt kennis opgedaan door anderen, vooral het GIA, naar een breed publiek. Naast de verdere ontsluiting van kennis zullen meerdere studenten een plek krijgen in het Hunebedcentrum om onderzoek te doen of af te studeren. Daarnaast zullen diverse projecten worden opgestart, waarbij kennisontsluiting centraal staat. Ook worden gezamenlijke lezingen en andere activiteiten georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer