Veel oude foto’s van hunebedden te vinden op de website van Rijksmuseum van Oudheden

Op de website van het RMO is een serie prachtige oude foto’s van hunebedden te vinden. Het zijn in gescande glasnegatieven. De foto’s zijn te vinden op de website https://www.rmo.nl/collectie/collectiezoeker/. Als u vervolgens bij Algemene zoekterm ‘glasnegatieven’ intikt en daaronder bij Objectnaam ‘hunebed’ dan komt u in de collectie met foto’s terecht.

Groepsfoto hunebed Drouwen. Van Giffen, Holwerda, W. Goossens, P.A.A. Boeser, Heldring. Leden van de Nederlandse Anthropologische Vereeniging maken een uitstapje naar Drenthe en bezoeken de opgraving van de hunebedden bij Drouwen. Zoals kinderen op een schoolreisje nu een foto laten maken met de hele groep op het hunebed, zo liet dit geleerde gezelschap zich ook bijna 100 jaar geleden portretteren. Een aantal personen is herkenbaar: geheel rechts de heer en mevrouw Van Giffen, daarboven is mevrouw Holwerda zichtbaar. In het hunebed zijn v.l.n.r. Holwerda, een onbekend persoon en W. Goosens te herkennen. Tweede van links staat dr. Boeser en meer naar rechts, met ringbaard en bolhoed, staat dominee Heldring. Foto RMO
Westhoek van de kelder van het westelijk hunebed D19. Foto RMO
Hunebed D 34, foto J. Goedeljee, nagetekend door W. Pleyte. Foto RMO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer