Te paard langs alle hunebedden

Voor avontuur hoef je niet altijd ver van huis te gaan, zo weet Karin Olfert. Ze vertrekt binnenkort op een wel heel bijzondere tocht. Met haar paard Zula gaat ze langs alle 53 hunebedden in Nederland rijden. Een tocht van zo’n 350 km lang verdeelt over 11 dagen.

‘’Normaal gesproken zoek ik in mijn vakanties ruigere gebieden op. Ik heb een voorkeur voor gebergtes en met name Scandinavië. Op meerdaagse tochten kom ik helemaal tot rust, helemaal als ik mijn hond of paard bij me heb. Voor deze zomer had ik nog geen concrete vakantieplannen en ineens kwam dit idee een paar weken geleden in me op… te paard langs alle hunebedden in Nederland rijden. Ik werk bij het Hunebedcentrum als activiteiten coördinator dus het is ook niet heel gek dat ik iets met hunebedden ga doen… Behalve in mijn werk nu ook nog eens in mijn vakantie! Ik hoop dat ik straks eindelijk onthoudt waar alle 53 precies liggen, dat scheelt opzoeken in het vervolg’’, aldus Karin. Overnachten doet ze bij kennissen of campings met weiland.

Met een tentje achterop vertrekken paard en ruiter op 18 juli bij het hunebed in Balloo. Als alles volgens plan verloopt zal ze eindigen bij de hunebedden in Rolde op 28 juli. Je kan haar avontuur volgen op instagram via: @1paard53hunebedden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer