Nieuwe overzichtskaart van megalieten in Europa

Johannes Müller, Clemens Kruckenberg, Ralf Grossmann, Julia Luckner (Kiel, Instituut UFG)

In het kader van een verzoek van de organisatie “European Megalithic Routes” aan haar wetenschappelijke adviesraad om de Europese megalieten in kaart te brengen, is een poging ondernomen om de bijbehorende kaart te produceren met behulp van bestaande publicaties over megalithische graven. Als resultaat werden 17453 gepubliceerde megalithische graven in kaart gebracht. Deze poging vormt de basis voor een continue en noodzakelijke verbetering van een kaart van Europese megalithische sites, vooral met betrekking tot de architecturale classificatie van de individuele sites.

Het hele artikel met bijlages is te vinden op http://www.jungsteinsite.de/. Op deze website ga je naar de Journal of Neolithic Archaeology, volume 25 2023. In deze uitgave staat het artikel op pagina 165-173

Uit Journal of Neolithic Archaeology, 10 november 2023. Te vinden op de website www.jungsteinzeitsite.de. The distribution of megalithic tombs in Europe (cf. Suppl. 1–4; graphics: R. Opitz/CAU).500 km. Door Johannes Müller, Clemens Kruckenberg, Ralf Grossmann, Julia Luckner (Kiel, Institute UFG)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

lees meer